Jeugdtheaterkoor

Jeugdtheaterkoor Houten bestaat uit ongeveer 25 kinderen tussen de 8 en 16 jaar die graag zingen en acteren.

Tijdens de wekelijkse repetitie-avonden werken de kinderen aan drama, zang en dans. Eenmaal per jaar brengt het Jeugdtheaterkoor een musical in Theater aan de Slinger, daarnaast zingen de kinderen met Kerst vaak op het Rond en voeren ze de liedjes uit de komende musical op bij verzorgingshuizen.

Het jeugdkoor is een enthousiaste club kinderen waarbij iedereen zichzelf kan zijn!

 

Artistieke leiding

edf

Het Jeugdtheaterkoor Houten staat onder de artistieke leiding van Jolien Braam.

Zij studeert Docent Muziek aan het Conservatorium van Utrecht. Daar wordt ze opgeleid tot muziekdocent voor basis- en middelbaar onderwijs. Ook ontwikkelt ze zichzelf binnen deze studie als muzikant en dirigent.

Vroeger heeft ze als hobby zelf veel musical-, theater- en zanglessen gevolgd. Jolien is opgegroeid in Houten en woont sinds het begin van haar studie in Utrecht. Naast dat ze leider is van het Jeugdtheaterkoor, geeft ze ook piano- en zangles.

 

Lid worden

Wanneer je geïnteresseerd bent om lid te worden, kan je een keer komen kijken/luisteren/meedoen tijdens een wekelijkse repetitie-avond op woensdagavond. Hiervoor kun je het aanmeldingsformulier Jeugd invullen.

Repetities

De repetities vinden iedere week plaats op woensdagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur in de Berg en Boschschool aan de Handboog in Houten. In de schoolvakanties van het basisonderwijs regio midden Nederland zijn er geen repetities.

Thuis oefenen

Als de rollen voor een voorstelling zijn verdeeld, studeren de kinderen thuis hun eigen teksten in. De liedjes worden gezamenlijk ingestudeerd en soms ontvangen de kinderen linkjes of MP3’s zodat ze thuis verder kunnen oefenen.

Contributie

De contributie bedraagt € 36,00 per kwartaal. De contributie is verschuldigd in de laatste maand voor ieder nieuw kwartaal op IBAN NL43INGB0004905021.